2021-11-10 08:56:16• hírek • Bede Emőke

A csendőrség által kiírt versenyvizsgával kapcsolatban is problémák merültek fel

A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség érvénytelenítette a külsősök számára megszervezett versenyvizsgát. Az intézmény hivatalos álláspontja szerint erre azért volt szükség, mert egy elégedetlen jelentkező petíciót nyújtott be, mely szerint a versenyvizsgára jelentkezők dossziéjának elbírálása több szempontból is kifogásolható.

A csendőrség a benyújtott petíció nyomán egy bizottságot hozott létre, mely a jelentkező által jelzett problémákat volt hivatott megvizsgálni. A testület pedig el is végezte a munkát, döntésük nyomán ugyanis a felügyelőség úgy döntött, érvényteleníti a versenyvizsgát. Mint közleményükben írják, az első, kizáró jellegű szakaszban, azaz a jelentkezők által benyújtott dossziék elbírálásakor a különböző bizottságok máshogy interpretálták ugyanazokat a törvényi előírásokat, így az egész versenyvizsgát érvénytelenítni kellett.


Az indoklás szerint e döntés azért született meg, hogy elkerüljék a jelentkezők hátrányos megkülönböztetését és biztosítsák számukra az átlátható, tisztességes részvételt. A csendőrség ugyanakkor azt is leszögezte, hogy döntés született a pályázói dosszié elkészítésére vonatkozó rendelkezések értelmezésének egységesítéséről is, hogy a jövőben, a vizsga újrakezdése esetén ne forduljanak elő hasonló helyzetek.


A presaSM.ro úgy tudja, hogy a versenyvizsga előtt mintegy 36 személy dossziéját dobták vissza, arra hivatkozva, hogy hiányos vagy nincs megfelelően összeállítva. Egy jelentkező azonban nem hagyta mindezt ennyiben, és az Országos Korrupcióellenes Igazgatósághoz, a Belügyminisztériumhoz és az Országos Csendőr-felügyelőséghez is írásbeli panaszt nyújtott be az aktacsomó elbírálása kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: